Derfor giver det mening, at være politisk aktiv

Læserbrev af Andreas Tobiassen, byrådskandidat

Efter at have været politisk aktiv i mere end halvdelen af mit liv, er jeg ofte blevet mødt med spørgsmålet om, hvorfor jeg dog gider at fortsætte med det. At det ikke er andet end diskussioner og folk, som er sig selv nærmest. Det er korrekt, at der kan være meget negativitet og selvfedme, men for mig handler det om indflydelse og at kunne præge den hverdag, jeg er en del af. Derfor elsker jeg lokalpolitik. Der er ikke langt til indflydelse.

Eksempelvis blev jeg til et møde i begyndelsen af september i forbindelse med mit arbejde opmærksom på, at fritidspas havde en lang venteliste. Fritidspas giver børn og unge i udsatte positioner mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter på lige fod med andre børn og er derfor noget, som står mit hjerte meget nær, da jeg som fritids- og skolepædagog har set, hvor meget den type aktiviteter betyder for disse børn.

Jeg kontaktede vores byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz om emnet, og hun udarbejdede et spørgsmål til forvaltningen i forbindelse med budgetforhandlingerne, som kunne bekræfte at der rent faktisk var mange børn på venteliste.

Herefter tog vi det med ind til forhandlingsbordet med borgmesteren og hans to med-forhandlere og argumenterede for sagen. Her var der stor forståelse for problemstillingen og dagen efter underskrev Cecilie et budget med en ekstra årlig halv millioner kroner til fritidspas de næste fire år, hvilket med garanti vil give mange børn bedre mulighed for at føle sig inkluderet i et fællesskab.

Desværre viser politik sig ofte fra den grimme side, og der er uden tvivl mange, som oplever at være langt fra beslutningerne, hvilket er særdeles trist. Nogle vil også hellere stå uden for indflydelse, så de kan skælde ud og råbe. Men i den pågældende sag, giver det pludselig meget mening at være politisk aktiv, når man kan se, at ens mærkesager bliver ført ud i livet og effektueret.