Frantz Edeling

Frantz Edeling er 71 år og kandidat nr. 8 på listen:

Jeg er enkemand og folkepensionist, men har haft et alsidigt arbejdsliv med ansættelser inden for PostDanmark og som fængselsbetjent i Kriminalforsorgen.

Jeg er oprindelig uddannet kok, men arbejdede aldrig inden for området. Jeg bruger det dog regelmæssigt i en mandeklub som jeg har været med til at starte op, hvor vi mødes og spiser god mad hver tredje uge.

Mine interesser er samfundsforhold og jeg går for at være en læsehest.

Jeg har næsten fået interessen for politik ind med modermælken, da min far var aktiv DKP´er og modstandsmand. Min morfar var hardcore socialist. Jeg har altid været tiltrukket af venstrefløjens idealer og i Enhedslisten har jeg fundet det rette sted.

Lokalt er mine mærkesager Ungdommens Hus og bedre forhold for unge i byen. Jeg bor lige over for Ungdommens Hus og kan se, at de mangler bedre faciliteter blandt andet til skaterbane.

Jeg er uenig i, at byens hardcore alkoholikere skal gemmes af vejen i en uisoleret container, placeret hvor solen aldrig skinner i Nørre Voldgade. De skulle have haft lov til at blive i Fynsgade.

Jeg ønsker også, at der bliver taget hånd om andre udsatte, så mindre kommer til at dreje sig om Kanalbyen, erhvervslivet og de velbjærgede.

Jeg vil også kæmpe for en ordning for pensionister, så man kan køre ubegrænset i bybusser for et fast beløb om måneden. Hvis der ikke indføres gratis bybusser for alle.