Læserbrev: Fastholdelse og rekruttering

Læserbrev af Carsten O. Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Fredericia

Jeg valgte at se det sidde byrådsmøde hjemme i stuen i går. Det var en mærkelig oplevelse. Det første punkt var budgetforliget der skulle godkendes af de partier der valgte at bliver siddende ved forhandlingsbordet til det sidste.

Derfor var det underligt at hører de konservative fremturer på de mangler der åbenbart var i forliget. Jeg var en del af forhandlings gruppen for Enhedslisten, og beklager, men jeg kan slet ikke genkende ret meget af de påståede mangler. Dermed også sagt at vi havde en bunden opgave, der SKULLE findes penge, så der var ikke en kæmpe ønskeseddel, der skulle indfries.

Det gode ved at være der i hele forhandlingsforløbet, er at du ved hvad der har været i spil, og hvilke nye emner der kom i løbet af forhandlings weekenden.

Derfor bliver jeg lidt træt af at de konservative ikke kan se noget om fastholdelse og rekruttering i aftalen? Men det må også været svært at overskue et forløb man vælger ikke at deltage i.

Der er aftalt at afskaffelse af dækningsafgiften skal bruges til efteruddannelse på det private område.

Der står skrevet at det er en forpligtelse for de private virksomheder, og der bliver prioriteret penge til at løfte opgave i Business Fredericia.

Dette forløb følges meget tæt, for de partier der har skrevet under på aftalen.

Derudover er der skrevet ind at Kompetencefonden, der er en OK pulje til efteruddanelse, skal bruges, så det er muligt at ufaglærte kan blive faglærte. Dette gør det muligt at uddanne til f.eks ejendomstekniker, ernæringsassisten, pædagogisk assistent, rengøringstekniker, serviceassistent, social- og sundhedsassistent, social- og sundhedshjælper. Disse uddannelses tilbud kan bredt sikre at der kan rekruteres og at der kan fastholdes.

Der er selvfølgelig meget andet der stod på vores ønskeseddel omkring fastholdelse og rekruttering, men ønskesedlen har vi stadigvæk.

Men vigtigst at starte et sted og så må vi følge det tæt, og skubbe på en god og konstruktiv proces.

Man kunne f.eks sikre at alle der uddannes som ansat i Fredericia Kommune, er sikret en fastansættelse efter endt uddannelse.

Sikre at alle ufaglærte får tilbudt uddannelse på deres arbejdsplads, så niveauet bliver hævet.

Disse tiltag er muligt ved at bruge kompetencefonden i fremtiden

Gode råd skal man altid kunne give, og mit råd til de konservative er at de bliver ved forhandlingsbordet, så er man sikret indflydelse hele vejen igennem, også når der skal træffes “trælse” beslutninger.