Enhedslisten vil tilbagekøbe Kongens Port 2

Det er ikke første gang vi tager emnet op – men denne gang er vores tålmodighed sluppet op og vi godtager ikke flere dårlige undskyldninger og søforklaringer.

Imellem to af voldens smukke bakker, lige ved Øster Strand, ligger der en øjebæ. Det er der desværre ikke noget nyt i.

Kommunen solgt bygningen til en invester som ingen betingelser eller krav havde i forbindelse med salget. Enhedslisten stod alene med modstanden dengang.

Sidenhen er bygningen blevet videresolgt ad flere omgang. I økonomiudvalget og byrådet har vi flere gange debatteret bygningen Kongens Port 2.

Men hver gang vi har rettet henvendelse til ejer, fra kommune eller presse, bliver det lovet bod og bedring. Håndværkere rykker ind i en periode. Derefter ligger stedet øde hen igen.

Det er ikke kun et æstetisk problem. Byggepladsen omkring huset er farlig og ikke spærret af.

Nu har det stået på i alt for mange år. Vi kan kort sagt ikke leve med det!

Enhedslisten har derfor indsendt følgende tidligere på ugen:

Hej økonomiudvalgs-kolleger

Det er snart et år siden vi talte om muligheden for at tilbagekøbe det gamle vandværk (da vi pludselig ikke havde noget anlægsloft), som er placeret mellem Kongens Port og Danmarks Bastion.

Dengang var argumentet fra ejernes side, at de snart var færdige med renovering af bygningen, hvorfor huset efterfølgende ville være pænt i forbindelse med betragtning af voldanlægget. Så vi droppede ideen.

Hvis man går en tur forbi bygningen i dag, vil man kunne se, at der ikke er sket det store. Området omkring bygningen ligner en blanding af en byggeplads og en losseplads og selve bygningen har stadig store skodder for vinduet. Det fremstår i hvert fald ikke, som snart færdigrenoveret. Det er en store øjebæ, og det skæmmer vores ellers så smukke voldanlæg.

Jeg vil gerne, at vi får klarlagt de muligheder, vi som økonomiudvalg og eventuelt byråd har, for at tilbagekøbe bygningen. Enten frivilligt eller hvis muligt som ekspropriation. Tiden er inde til at træde i karakter og sikre, at både voldanlæg og området som sådan kan komme til sin ret igen. Vi har haft tålmodighed over for både de tidligere og nuværende ejere i alt for lang tid nu, og nu må vi tage hensyn til Fredericias borgere og ikke til nogle ejere, som virker til at forhale situationen.

Derfor ønsker jeg, at få sagen drøftet på det næstkommende økonomiudvalgsmøde, så vi kan få et overblik over, hvilke muligheder vi har for at få afsluttet denne misere.

Det er i øvrigt også en sag, som mange i byen er opmærksomme på, hvorfor det vil være på sin plads at lade det få en afslutning.

Hilsen Cecilie Roed Schultz