Velkommen til de stemmeløse

Ved en af de store indfaldsveje til centrum hænger der et hvidt banner med en tekst. Banneret er ikke prangende eller synderligt imponerende. Men det er budskabet derimod! På billedet står der #DeStemmeløseKommer og #KV17. Budskabet er ikke til at tage fejl af, og det er vi glade for! De Stemmeløse Kommer forsøger at samle stemmerne fra ”underdanmark”. Det er vores syge, vores arbejdsløse og vores etniske medborgere, som måske kan have svært ved at overskue alle informationerne ved et valg.
Fra Enhedslisten skal der lyde et stort og flot ”velkommen til jer”. Vi er glade, når aktivisme spirer nedefra og op. Aktivismen er bedst, når den kommer fra undergrunden, og hvem end der står bag denne kampagne, skal have et kæmpe skulderklap herfra.

Vi er ikke bange for deres dom på valgdagen. I Fredericia har vi forsøgt at hjælpe de personer, som blev ramt af den kontanthjælpsreform, som Kristian Thulesen Dahl (DF) opfandt. Vi fik vedtaget tiltag, som skaffede hjælp og rådgivning til de ramte personer, samtidig med at vi åbnede op for et øget samarbejde med boligselskaberne for at undgå, at folk blev sat på gaden. Vi pressede også på, så vi fik ansat ekstra borgervejleder.
Betyder det så, at vi har gjort nok? Nej – slet ikke. Vi ville ønske, at vi havde ændret den politik nogle af de syge mennesker er blevet ramt af på jobcenteret. Det har ikke været muligt, men med de seneste afsatte midler til en undersøgelse af området, håber vi, at vi har sat gang i en sneboldeffekt. Det er vores håb, at det bliver nemmere at være syg i Fredericia.

Vi vil gerne byde alle som ser sig selv som stemmeløse meget velkommen i vores demokrati. I har en berettigelse i Fredericias samfund, og I skal være mere end velkommen til at bruge jeres stemme! Brug den klogt, men først og fremmest sørg nu bare for at bruge den!