Tænketanken Geohav modtog mandag Den Røde Ø-Pris

En lille skare trodsede aftenens regnvejr og mødte op til overrækkelsen.

Geohav modtog prisen for deres store arbejde for at beskytte Lillebælt mod yderligere forurening.

Folkene bag Geohav har lagt en uoverskuelig mængde timer på at dokumentere problemerne med at udlede forurenet grundvand fra Kanalbyen ud i Lillebælt. Det har blandt andet resulteret i en politianmeldelse mod Fredericia Kommune, som stadig efterforskes, adskillige høringssvar og samrådsspørgsmål til miljøministeren

Maria Sloth bød velkommen på vegne af Enhedslisten Fredericia og den nyligt aftrådte naturordfører for Enhedslisten på Christiansborg, Rasmus Vestergaard Madsen, overrakte prisen.

“Jeg har haft stor gavn af Geohavs inputs i Folketinget. De har styr på deres fakta, deres prioriteringer og deres engagement.  Det er mig en ære at overrække prisen til netop dem”, siger Rasmus Vestergaard Madsen.

Mikkel Martin, som modtog prisen på vegne af Geohav, var utrolig glad for anerkendelsen:

“Trine og Sarah, vores to geologer, har meldt ud at de er dybt taknemmelige for at GeoHavs arbejde bliver værdsat så med så fin en pris. Og jeg er personligt glad for at vores miljøstemme vokser”.

Med prisen følger 5000 kr., som tænketanken kan bruge til at fortsætte arbejdet.

“Lillebælt har brug for en vagthund som Geohav, som graver videre, når de oplever noget mistænkeligt. Det fortjener virkelig det skulderklap som prisen er tænkt som”, siger Maria Sloth, som er medlem af bestyrelsen og kandidat til kommunalvalget.

Den Røde Ø Pris uddeles hvert år af Enhedslisten Fredericia, til lokale ildsjæle, for deres bidrag til at styrke fællesskabet og deres kamp for en bedre verden.