Partier taler med to tunger når det gælder Korskærparken

I en folder omdelt i Korskærparken forklarer Socialdemokraternes nye ”lokale” folketingskandidat fra København Jens Jonathan Steen, at ”regeringens ghettoplan truer med nedrivning i Korskærparken.” En nedrivning, han vil kæmpe imod. Problemet er bare, at det ikke kun er regeringens ghettoplan, men også hans eget partis. Socialdemokratiet og Venstre har kæmpet hårdt, for at vise sig mest asocial på dette område.

Vi, der bor i Korskærparken, er ikke dumme, og vi kan da godt gennemskue, hvorfor en kandidat fra København, der aldrig har haft tilknytning til Fredericia – og slet ikke til Korskærparken – pludselig interesserer sig for os. Hvorfor skulle vi være stemmekvæg for partier, der kæmper imod vores boligområde og vores beboere? Når man pludselig tror, at man kan fiske stemmer her, så taler man ned til os, der bor her. Socialdemokratiets ageren på Christiansborg gør, at alle løfter om guld og grønne skove klinger hult!

På samme måde skærer det i mine ører, når Dansk Folkepartis Susanne Eilersen stolt kan forklare, hvordan Korskærparken kan slippe for nedrivning. Det manglede da bare, tænker jeg. Jeg har boet i Korskærparken, siden jeg flyttede til Fredericia i slutningen af 90erne, og jeg har aldrig fortrudt. Vi er mange forskellige nationaliteter, religioner og baggrunde, men vi er sammen om vores forskellighed. Ghettolistens kriterier fortæller os herude, at vi er forkerte, når det kommer til etnicitet, uddannelse og indkomst. Kriterier, som S og DF støtter op om. Så hjælper det ikke, at man redder området fra nedrivninger, for det er kun en lille del af problemet.

Med dobbeltstraf, kampen imod almene boliger, vuggestuetvang og forbud for mennesker på overførselsindkomster, er S og DF med til at ødelægge det gode fællesskab, vi har herude. Hvis I forventer, at vi falder på halen over jeres pludselige store interesse, så må I tro om igen. De eneste partier, som ikke har været med til at ødelægge vores område er Alternativet, Enhedslisten og De Radikale. De har vist, at de gør hvad de siger – både inden valget, men heldigvis også bagefter! De andre falske løfter hører desværre valgkampen til, men det er falskt og ubehageligt at være vidne til! Øv!

Af Henning Hartmeyer, beboer i Korskærparken og medlem af Enhedslisten Fredericias bestyrelse.