Ø til V: Stop jeres vildledende kampagne mod DN

Læserbrev af Andreas Tobiassen, bestyrelsesmedlem og kasserer i Enhedslisten Fredericia.

Igennem de seneste måneder har det været yderst interessant at følge med i Kenny Bruuns (V) læserbreve vedrørende forslaget om fredning af Treldeskovene. Venstre er imod det forslag, som kommunen og Danmarks Naturfredningsforening (DN) er gået sammen om at stille, og så skal jeg ellers love for, at der bliver skruet op for retorikken. Det giver god mening, når man som V i Fredericia ikke rigtigt har andet at være kendt for end afgrundsdyb splittelse i partiforeningen, at man prøver at mobilisere omkring en fælles sag.

Om det for Kenny Bruun handler mere om at bevare skovene i Trelde på private hænder eller om det er et had til DN, er lidt svært at se. I hvert fald forsøger han at sidestille DN med Enhedslisten, fordi den nuværende præsident er tidligere medlem af Folketinget for netop Enhedslisten. Vi var kede af at miste Marie Reumert Gjerding, men anerkendte samtidig hendes evner på det grønne område. Ligesom en bred vifte af politikere fra blå blok også anerkendte dem.

Men Marias baggrund giver Kenny Bruun anledning til mantraet, at DN er imod privat ejendomsret, hvorfor det er op til Venstre at beskytte den. Det er selvfølgelig noget sludder, som han også selv ved, men hvis man ikke trækker fronterne skarpt op, virker man ikke til at mene det helt, og derfor males der også med den helt brede pensel, når der kommunikeres om denne sag. Der er ingen, som mister sin ejendom. Der bliver dog nogle andre spilleregler, der skal følges.

Det seneste læserbrev kommer oven på et sejrstale-lignende kommuniké, hvor Kenny glædede sig over det ”epokegørende lovforslag”, som så ud til at blive vedtaget. Det blev det ikke, og nu er Kenny Bruun skuffet. I sit nyeste læserbrev kalder han sjovt nok lovforslaget for ”ikke vidtgående”. Kenny skal dog roses for endelig at have forstået, at DN ikke alene kan frede natur. De kan højst rejse fredningssagerne. Den reelle fredning besluttes i Fredningsnævnet.

Modsat Kenny Bruun er vi ikke skuffede i Enhedslisten. Der skal lyde en kæmpe tak til Jakob Ellemann Jensen for ikke at slå politisk plat på lokale sager, hvor nogle partier har behov for at positionere sig som ”fredens vogter”. Der skal også lyde et stort tak til Konservative, som med det samme sagde nej til DFs forslag.

Venstre ønsker, at gøre dette til et ideologisk spørgsmål, for så kan man sætte prædikater på sine modstandere. Vi anerkender til fulde, at der er interesser på begge sider, men når alt kommer til alt, vil Enhedslisten altid stå på naturen, biodiversiteten og dyrenes side. DN er en legitim forening med 130.000 medlemmer, som alle elsker og ønsker at bevare den unikke natur, Danmark har.

Det er uklædeligt, når Venstre fører en kampagne rettet direkte imod en så stor og bred forening på baggrund af præsidentens tidligere arbejde. I stedet kunne man bruge kræfterne på sammen med os andre, at sikre at alles interesser bliver tilgodeset, når fredningsforslaget endeligt skal sættes sammen.

 

Forvirret? Følg med her:

Læs det første læserbrev fra Kenny Bruun Olsen her.

Læs det andet læserbrev fra Kenny Bruun Olsen/svaret på ovenstående læserbrev fra Andreas Tobiassen her.

Læs svar fra Andreas Tobiassen på Kenny Bruun Olsens andet læserbrev her