Læserbrev: I tvinger mine gode naboer ud af lejlighederne

Læserbrev af Henning Hartmeyer, byrådskandidat for Enhedslisten Fredericia og glad beboer i Korskærparken

I forrige uge skulle Folketinget behandle borgerforslaget, som handler om at afskaffe den udskældte ghettolov. I den forbindelse læste jeg med glæde formanden for Helhedsplansudvalget Turan Savas fra Socialdemokratiets opslag på Facebook, hvor han skældte SF ud for at have stemt imod en afskaffelse. Det glædede mig, da jeg tænkte at S nu mod forventning var stoppet med at støtte denne vanvittige lov.

Desværre viste det sig, at Turan ikke kendte sit eget partis holdning eller også forsøgte han bare at score billige point på en falsk baggrund. Det er i hver fald rystende at to partier, som gerne vil hjælpe arbejderne i samfundet, stemmer for at fortsætte med nedrivning af gode boliger, diskrimination og tvang.

Værre er det, når man ser, at Regeringen vil udvide disse ubehageligheder med endnu et lag til diskrimination. Man planlægger at indføre en fjerde betegnelse til boligområder, såkaldte ”forebyggelsesområder”, som skal gælde de boligområder, som ikke kom på de andre tre lister, man har brugt. Man sænker med andre ord barren for, hvornår man vil straffe et boligområde.

Selvom man kalder det ”forebyggelsesområder” er der dog meget lidt forebyggelse i forslaget, som mest af alt handler om endnu en hammer, man kan slå indvandrere, arbejdsløse og fattige mennesker med. I hvert fald må man heller ikke her anvise ikke-vestlige statsborgere samt mennesker på overførselsindkomster til en god og billig lejlighed. De skal med andre ord presses ud i armene på dyrere lejligheder på det private boligmarked.

Samtidig vil man pålægge endnu flere boligområder, at de skal smide indvandrere ud af deres boliger – ellers kan man tvinge kommunerne til at rive boligerne ned.

Jeg gyser ved det menneskesyn, som vil tvinge mine gode naboer ud af lejlighederne, fordi de ikke har den rigtige nationalitet eller fordi, man har fået førtidspension på grund af et hårdt arbejdsliv. Jeg har mødt mange fantastiske mennesker herude i Korskærparken – både indvandrere og førtidspensionister, og de har altså ikke fortjent dette stempel, som dømmer dem uønskede.

Jeg håber at Turan Savas vil kæmpe for Korskærparken lige så meget i sit eget parti, som han vil kæmpe for at pege fingre af SF, når sandheden er, at begge partier lige nu gør sig umage for at straffe de mennesker, de påstås at hjælpe.