Flere hænder at holde i

Læserbrev af Maria Sloth, byrådskandidat

En stor undersøgelse har netop fundet, at pædagogerne i dagtilbud, trods minimumsnormeringerne, stadig ofte står alene med store børneflokke.

Der er muligvis det antal voksne på arbejde, som der kræves for at leve op til minimumsnormeringerne, men hundrede af andre opgaver gør, at børnene ikke får gavn af dem.
Vi skal stoppe med normeringer, der er lavet til at se godt ud på papiret og i stedet lave normeringer efter tid sammen med børnene.
Pædagogerne kan kun lykkes med den pædagogiske opgave, hvis de rent faktisk er sammen med børnene. Der kan være gode grunde til at lave opgaver, som ikke har børnekontakt. Det kan være udviklingsplaner, kontakt til forældre eller meget andet. Men er der behov for andre opgaver, så må der flere hænder til, så børnene reelt har nogen at holde i.
Vi skal tænke i både rekruttering og fastholdelse og ikke mindst øget personale. Så øger vi både arbejdsglæden og børnenes tryghed og trivsel. Fremover skal vi se normeringerne ud fra et børneperspektiv, hvor vi regner ud fra hvor mange voksne, der egentlig er på stuen eller på legepladsen. Vores børn fortjener det og det vil være en god investering i fremtiden.