Enhedslisten uddeler gratis RØD-EL-træer og blomsterfrø til bierne

På lørdag d. 1. juni vil Enhedslisten Fredericia forære 100 barrods-træer af typen rød-el samt 100 poser økologiske blomsterfrø af blandingen ”Mad til bierne” til fredericianerne i gågaden lørdag d. 1. juni fra kl. 10.30 til vi ikke har flere.

På den måde vil vi give fredericianerne mulighed for at hjælpe klimaet og naturen ved at plante gode træer, som både binder CO2, lagrer kvælstof og hjælper biodiversiteten. Når træerne har vokset sig store, vil de hver binde 1 ton CO2 om året. Dermed er Enhedslistens aktion med til at binde 100 tons CO2 hvert år fremover. Det er aktivisme med mening!

Samtidig får vi alle muligheden for at skabe gode betingelser for bierne og de andre bestøvende insekter, da den økologiske blomsterblanding indeholder frø, som giver vigtige nektarholdige blomster.

Folketingskandidat Rasmus Vestergaard Madsen udtaler: ”En central del af Enhedslistens klimaplan er at plante 100.000 ha mere skov i Danmark, og derfor tænkte vi, at vi lige så godt kunne starte med os selv. Ofte virker det som en umulig opgave at bidrage til så komplekse udfordringer som klimaforbedringer og biodiversitet, men man kan sagtens starte i det små ved at plante blomster eller træer, som hjælper”.

Enhedslisten har indkøbt 100 rød-el og lavet 100 poser med økologiske frø til bierne, som alle vil bliver delt ud efter først til mølle-princippet. Rød-el er et træ, som har gode vækstbetingelser i Danmark, og det kan endda tåle at stå under vand i længere tid. Samtidig binder træet et ton CO2 om året, når det er i sin fulde størrelse. Elletræer har også den fantastiske egenskab, at de optager kvælstof fra jorden, som de huser i knolde i rødderne. Plantesaften fra rød-el er desuden spiselig.

“Enhedslisten arbejder på et forbud mod at bruge pesticider, som eksempelvis RoundUp og neonikotinoider, som er en direkte trussel imod biernes eksistens. Det bizarre er faktisk, at neonikotinoider er forbudt af EU, men der gives dispensation til at bruge det på danske rapsmarker” udtaler Rasmus, som er økologisk landmand.

“Derfor vil blomsterfrøene forhåbentligt gøre sit til at bierne får lidt bedre levevilkår”

Ud over uddeling af de gratis træer og frø, vil der være mange andre aktiviteter og muligheder i gågaden hos Enhedslisten. Rasmus Vestergaard Madsen vil selv være til stede for at udlevere træer og frø og få en god snak om Enhedslistens klimaplaner og planer for mere vild natur i Danmark.