Enhedslisten hængte plakater op

I går samlede Enhedslisten Fredericia 13 medlemmer og bekendte til en af de mest krævende opgaver i forbindelse med en valgkamp – opsætningen af valgplakater. Efter en hyggelig morgenmad med smil, snak og lidt for hårdkogte æg drog fem hold mod hver sin bydel ud i efterårets omskiftelige vejr. Hvert hold havde fået tildelt en bydel, som skulle plastres til med forskellige plakater.

I år har vi lidt forskellige plakater at byde på. Vi har det karakteristiske røde Ø, som fungerer som et godt blikfang. Derudover har vi valgt at lave ansigtsbilleder af vores spidskandidat Cecilie Roed Schultz samt nummer to på listen Kirsten Cordtz. Slutteligt har vi også valgt nogle budskabsplakater, som fortæller om vores politik på bestemte områder; ”Fart på den grønne omstilling”, ”Sammen om folkeskolen”, ”Mennesket før systemet” og flere andre gode budskaber kom op.

Det var en god, men hård dag, hvor vejret ikke gjorde meget for at hjælpe os. Der er dog mange andre, der har det markant værre end os, og vi skal derfor ikke klage. Vi fik sagt goddag til flere nye medlemmer, som gav en stor hånd med. Tak til jer, og tak til alle, som hjalp til på den ene eller den anden måde.

Vi kan desværre ikke sige tak til enkelte af vores kolleger i de andre partier. Reglerne siger, at man først må hænge plakater op fra kl. 12.00, men desværre var Peder Tind (V) og Børge Larsens (V) hjælpere gået i gang lang tid inden. På Internettet har man også kunne læse, at Alternativet også havde hængt plakater på før tiden. Det skævvrider den demokratiske proces, når nogle partier vælger at blæse på lovgivningen, så de kan få plakaterne op i de mest synlige lygtepæle inden andre kommer til. Det er ikke bare ulovligt, det er også dybt asocialt, når man på den måde vælger at acceptere få dages ”skæld ud” til fordel for tre ugers god synlighed. Det virker som et bevidst valg, hvor man forventer at vælgerne har glemt lovbruddet på valgdagen. Det håber vi ikke bliver tilfældet.

Nu er valgkampen for alvor blevet synlig for alle i Fredericia, og vi vil fra Liste Øs side ønske alle politikere, aktivister og ikke mindst vælgere en rigtig god valgkamp. Vi vil gøre vores til at tonen bliver respektfuld og sober.

Godt valg!