Enhedslisten er glade på Familieafdelingens vegne

Læserbrev af Andreas Tobiassen, bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Fredericia  
Der er blevet skrevet og sagt mange forskellige ting, nu hvor budgetforhandlingerne er veloverstået. Et af de områder, der er blevet diskuteret mest, har været Familieafdelingen og den kommende undersøgelse deraf.
Medarbejderne på Familieafdelingen har ytret utilfredshed med den retorik, nogle politikere har brugt, når de har talt om Familieafdelingen. Dette har man gjort gennem en udtalelse fra Fagmedarbejderudvalget (FMU) på Familie og Børnesundhedsområdet, som alle faggrupper bakkede op om. En udtalelse som TR fra Dansk Socialrådgiverforening Jeanne Hust efterfølgende har forsvaret i Fredericia Dagblad.
Det er foregået helt efter bogen i Fredericia Kommune ifølge det MED-system, vi arbejder ud fra, og derfor blev jeg også voldsomt overrasket, da jeg så at næstformanden i Socialistisk Folkeparti i Fredericia, Sune Jakobsen, hang hende ud i et læserbrev.
Som TR skal hun varetage sine kollegers interesse, og det er komplet utilstedeligt, at man som muligt kommende byrådsmedlem på den måde hænger en TR ud. SF har flere gange talt om åbenhed i kommunen, men når en TR åbner munden, så skal hun åbenbart slås ned med det samme. Er det virkeligt sådan et socialistisk parti som SF ser på tillidsmandssystemet og ytringsfrihed for de ansatte? Det kommer bag på mig.
Det er i øvrigt en lidt besynderlig måde at omtale de medarbejdere på, som man måske kan få det politiske ansvar for efter et kommende kommunalvalg. Jeg håber ikke det sidder i baghovedet på den næste TR som skal repræsentere sine medarbejdere på et område, som Sunes ”øje i det høje” er rettet imod. Det er sandeligt nye tider…
Enhedslisten gik til budgetforhandlingerne med ønsket om en undersøgelse af og med krav om flere penge til netop Familieafdelingen. Begge dele kom i hus og det er vi glade for. Det skal slås fast med det samme, at vores ønske alene er at opkvalificere medarbejderne og give dem bedre betingelser.
Vi forstår godt, at man som medarbejder kan være bekymret over en fremtidig undersøgelse, men vi ønsker ikke at slå medarbejderne oveni hovedet. Vi ønsker bedre forudsætninger for det fremtidige arbejde. Det får man netop ved at sikre flere hænder til arbejdet og ved at undersøge, hvordan man kan gøre det bedre.
Familieafdelingen arbejder med andre menneskers børn og må ofte træffe nogle ubehagelig valg på vegne af hele familier. Det er klart, at det vil give utilfredshed, når forældrene ikke er enige.
Derfor må der altid være to kriterier for det pågældende arbejde. For det første så skal lovgivningen overholdes. Altid. Hvert eneste lovbrud – stort eller småt – er en fejl og ikke godt nok. For det andet så skal mennesker mødes på en ordentlig måde i en respektfuld dialog. På begge disse kriterier hjælper det netop vedtagne budget for kommunen.
Der kommer flere penge til området, kommunen bliver forhåbentligt en del af rådgivningsforløbet ved Socialstyrelsens Permanente Task Force og der bliver arbejdet på, hvordan man møder familierne.
I den forbindelse skal Familieafdelingen have ros og anerkendelse for allerede at være i gang med uddannelsesforløbet LØFT, som netop havde fokus på Familieinddragelse.
I Enhedslisten er vi positive og fortrøstningsfulde for fremtiden og de kommende forandringer, og vi håber virkeligt også, at det er sådan man har det i Familieafdelingen, når det er overstået.