EFTERLYSNING! Kender du en socialdemokrat…

Læserbrev af Lars Rasmussen, medlem af Enhedslisten Fredericia

Nu diskuteres det om vi skal have lov til at gå tidligere på pension, en diskussion der er sat i gang mit eget forbund 3F.

På det seneste har socialdemokratiet spillet ud med at vi skal kunne gå tidligere på pension, stor respekt for det, men hvad er det lige der får socialdemokratiet til at komme med dette udspil nu… 3F har haft fokus på, at de der arbejder længst i de hårde erhverv også er dem der ikke kan holde til at arbejde til de bliver 75 år… Sådan har det været altid været og er som sådan ikke noget nyt…. Det ved de godt i socialdemokratiet. Men hvad er det så der får socialdemokratiet til at spille ud med en tidligere pensionsalder?

Er det valgår? Har de set skriften på væggen og må erkende at det de var med til for år tilbage, at hæve pensionsalderen, var et fejlskud? Et fejlskud der nu skal rettes op på, men hvordan vil socialdemokratiet så gøre dette? Jeg har spurgt flere socialdemokrater, men ingen af dem har et entydigt svar, udover at jeg da skal være godt tilfreds med at det bliver sat på dagsordnen. Jamen, det er jeg faktisk også, men som vælger er det vel på sin plads at få et svar på hvornår socialdemokratiet  vil mene det er på sin plads at kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Med det udspil partiet er kommet med, taler de om op til 3 år før… men 3 år før hvad? Den pensionsalder vi har i dag? Hvis det er det, så vil det betyde at en 17 årig der kan gå på pension som 75 årig vil kunne trække sig tilbage som 72 årig! Det giver 55 år på arbejdsmarkedet og ikke kun, som S siger 40 år på arbejdsmarkedet.

Som vælger må vi kunne forlange, at når et parti, uanset hvem, fremlægger en politik, så er de konkrete og fortæller hvad de vil og ikke kommer med en masse om, at det skal være indenfor dit og dat.

Jeg leder stadig efter en Socialdemokrat der har mod til at fortælle mig hvad deres udspil reelt går ud på, måske denne findes et sted, på facebook, twitter eller ude i den virkelige verden? Kender du, eller ser du denne person så må du gerne skrive til mig, jeg vil så gerne have svar på mine spørgsmål inden vi skal hen og sætte vores kryds.

PS. For ikke så længe siden var vores allesammens pensionsalder 65 år.